Tarieven PCR coronatest met COVID reiscertificaat
☝Hier en Bestel Vandaag je coronatest!☝

Een coronatest laten uitvoeren in Renkum

Een coronatest laten uitvoeren in Renkum

Het advies van de rijksoverheid als je op reis wil gaan is: reis alleen wanneer het echt moet, ga niet voor de luxe naar het buitenland toe. Wanneer je op reis gaat zal je moeten kunnen aantonen dat jij op dat moment geen drager bent van het Corona virus ofwel het Covid 19 virus. De enige manier waarop jij dit kan aantonen is via een reisdocument wat aantoont dat jij met een PCR test negatief bent getest op het coronavirus. Wil je een dergelijke test laten uitvoeren dan kan je daarvoor niet bij de GGD teststraat terecht. Je zal middels een officiële test moeten kunnen aantonen met een erkend reis document dat jij over de grens mag reizen. De manier om dit document te verkrijgen is via de teststraat van coronatest-ede. We hebben voor je op een rij gezet waar je aan denkt wanneer je een dergelijke test laat uitvoeren. Ook hebben we voor je toegelicht welke test voor jou noodzakelijk is wanneer jij naar ons toe komt.

Een PCR test wanneer je geen klachten hebt

De PCR test kan je bij ons laten uitvoeren wanneer je milde verkoudheidsklachten hebt maar ook wanneer je klachtenvrij bent. Dit doe je omdat je bijvoorbeeld een verklaring moet kunnen overleggen waaruit blijkt dat jij geen corona besmetting hebt. Een duidelijk voorbeeld hiervan is wanneer je op reis gaat. Dan moet je bij de grens of bij de douane een reisdocument of een reis certificaat kunnen overleggen waaruit blijkt dat jij geen drager bent van het Covid 19 virus. Een dergelijke verklaring zal je niet krijgen wanneer je naar een GGD teststraat toe gaat om je te laten testen. Deze verklaring krijg je wanneer je naar een erkend testcentrum toe gaat waar men de test volgens alle regels zal uitvoeren. Je moet er dan ook aan denken dat je deze test op het goede moment laat uitvoeren. Dit is omdat er aan een dergelijk document een beperkte houdbaarheid is toegekend. We komen daar later op terug. Blijkt uit de PCR test dat je op het moment van testen besmet bent met het corona virus dan mag je dus niet over de grens gaan reizen. Je zal op dat moment in thuisquarantaine moeten gaan. Blijkt uit de test dat jij niet besmet bent met het covid 19 virus dan mag je met het juiste reisdocument gaan reizen.

De houdbaarheid van het reisdocument

Aan de grens hanteert men de regel dat een reisdocument waaruit blijkt dat jij geen corona hebt hooguit 2 dagen geldig is wanneer je de grens overgaat. Je zal er dus aan moeten denken dat je de test niet te vroeg moet laten uitvoeren wanneer je op reis gaat. Houd echter ook rekening met het feit dat je de test ook niet te laat moet laten uitvoeren. In dit geval zal je de uitslag namelijk te laat binnen krijgen waardoor je niet op reis kan gaan op het afgesproken moment. Denk eraan dat je voor een reis van een paar dagen doorgaans geen nieuw document nodig hebt. Ben je echter een bepaalde tijd in het buitenland geweest dan moet je eraan denken dat je in het land waar je op dat moment bent opnieuw een test moet laten uitvoeren. Het reisdocument wordt niet afgegeven bij een sneltest, maar alleen bij een PCR test. Dat houdt in dat je rekening moet houden met een wachttijd wanneer de test is uitgevoerd.

De wachttijd bij een PCR test

Is er een PCR test bij je uitgevoerd dan zal je doorgaans een halve tot een hele dag moeten wachten. Is bij onze teststraat in Renkum de test uitgevoerd voor 11:30 dan zal je dezelfde dag nog rond 22:00 de uitslag van de test ontvangen. Is de test pas na 11:30 uitgevoerd dan zal je de volgende dag rond 22:00 de uitslag krijgen. Houd hier rekening mee wanneer je wil gaan reizen. Je moet het reis certificaat namelijk kunnen tonen wanneer je de grens over gaat.

Wanneer laat je een sneltest uitvoeren

Heb je milde verkoudheidsklachten dan is het advies van de overheid dat jij je laat testen op het corona virus. Dat kan je doen via de PCR test maar je kan ook bij coronatest-ede een sneltest laten afnemen. Dit is een test die wordt uitgevoerd via een uitstrijkje van het neus slijmvlies. Hierbij wordt gekeken naar de aanwezigheid van afweerstoffen tegen het coronavirus. Een dergelijke test is nodig wanneer je bijvoorbeeld verkoudheidsklachten hebt terwijl je naar school of naar het werk toe gaat. De test biedt een snel uitsluitsel waarna je een planning voor de komende weken kan maken. Komt er een positieve uitslag uit de test dan zal je de weken daarna in thuis quarantaine moeten gaan tot de klachten ruim 24 uur verdwenen zijn. Komt er een negatieve uitslag uit dan mag je weer naar je werk of naar school toe gaan. Houd er daarbij rekening mee dat je tussentijds thuis in thuisquarantaine blijft tot je de uitslag van de test binnen hebt. De sneltest heeft een zeer korte tijd tussen de test en de uitslag zitten. Ga uit van 30 minuten. Die tijd hoef je niet bij de testlocatie te blijven wachten tot je de uitslag hebt. Je kan gewoon naar huis toe rijden en daar de uitslag afwachten. De uitslag komt binnen 30 minuten. Je krijgt deze digitaal toegestuurd dus het maakt niet uit waar je bent op het moment waarop de uitslag binnenkomt.

Prijzen PCR coronatest met Non-COVID verklaring
☝Klik & Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Als je snel een reisdocument nodig hebt

Heb je snel een reisdocument nodig dan is het goed om te weten dat dit niet wordt afgegeven bij de sneltest. Het reisdocument wordt enkel afgegeven bij een negatieve PCR test. Je zal dan ook op de dag van vertrek voor 11:30 de test moeten laten uitvoeren voor je de grens over mag. Rond 22:00 krijg je dan de uitslag te horen en je krijgt het document dan ook toegestuurd. Ad hoc de grens overgaan met een sneltest is dan ook geen optie. Je zal echt moeten wachten met de plannen om te gaan reizen. Houd hier rekening mee wanneer je de plannen maakt om te gaan reizen over de landsgrenzen heen.

Wanneer moet je in quarantaine

Een negatieve sneltest geeft aan dat je weer deel kan nemen aan het sociale leven, je kan ook naar plekken toe gaan waar een dergelijk testresultaat moet worden overlegd. Er is een uitzondering op deze regel en die is wanneer je in nauw contact geweest bent met iemand die een besmetting met het corona virus of het covid 19 virus had. In dat geval zal je namelijk eraan moeten denken dat je alsnog in thuisquarantaine moet gaan wanneer je een negatieve uitslag hebt. Hierbij moet je dus de richtlijnen van het RIVM aanhouden.

Wanneer moet je in quarantaine

Een test inplannen

Voor een PCR test of een sneltest houd je de volgende handelswijze aan. Allereerst ga je naar de website toe van de plaats waar jij de test wil laten uitvoeren, in dit geval dus in Renkum. Vervolgens plan je online een afspraak in waarbij je invoert welke test je wil laten uitvoeren en of je daarbij een reisdocument wil ontvangen. Vervolgens ga je op het moment van de afspraak naar de teststraat toe. Houd er rekening mee dat je niet te lang vooraf aanwezig bent en dat je naderhand niet blijft wachten op de uitslag van de test. De test zelf duurt 5 tot 15 minuten en is niet pijnlijk. Wel geeft de test een onaangenaam gevoel. Na de test volgt bij een sneltest na 30 minuten de uitslag. Bij een PCR test moet je er rekening mee houden dat je bij een test voor 11:30 rond 22:00 de uitslag krijgt terwijl je bij een test na 11:30 de volgende avond pas rond 22:00 de uitslag krijgt.