Tarieven PCR coronatest met COVID reiscertificaat
☝Hier en Bestel Vandaag je coronatest!☝

Een coronatest laten uitvoeren in Wageningen

Een coronatest laten uitvoeren in Wageningen

Milde verkoudheidsklachten kunnen een teken zijn van een besmetting met het Corona virus, ook wel Covid 19 genaamd. We verstaan hieronder klachten zoals een verstopte neus, een loopneus, hoesten, niezen maar ook koorts en andere verschijnselen die bij zowel griep als verkoudheid kunnen horen. Heb je milde klachten dan is het advies van de overheid dat jij je laat testen op de aanwezigheid van het Covid 19 virus. Dat kan je doen op meerdere plekken. De meest praktische plek om deze test te laten uitvoeren is bij Coronatest-Ede. Het gaat hier om een test die wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd verpleegkundige. Milde klachten van verkoudheid zijn vervelend maar een besmetting met het Covid 19 virus is uiteraard nog veel kwalijker.

Wanneer ga je naar Coronatest-Ede

Coronatest-Ede bezoek je wanneer je een PCR test of een sneltest wil laten afnemen. Dat doe je wanneer je reisplannen hebt of wanneer je naar een andere plek toe gaat waar je een negatieve uitkomst op de Coronatest moet kunnen tonen. Een dergelijke test heeft verschillende tijden waarbinnen je de uitslag krijgt. Dat is de reden waarom een dergelijke test niet ad hoc kan worden uitgevoerd. Een PCR test zal niet zomaar voorzien zijn van een reisdocument waarmee jij veilig kan gaan reizen: dit moet je bij de meeste testcentra aanvragen. Een teststraat van de GGD geeft jou geen reisdocument: je zal in dat geval gebruik moeten maken van een commerciële teststraat. Bij Coronatest-Ede wordt dit reisdocument standaard afgegeven bij de PCR wanneer je dit aangeeft bij de reservering. Er worden geen extra kosten voor in rekening gebracht voor het reis certificaat.

Wanneer ga je naar Coronatest-Ede

Snel weten of je corona hebt

Heb je onverwachts milde verkoudheidsklachten dan wil je uiteraard snel weten of je Corona hebt. In dat geval is het een goed idee om de sneltest te laten uitvoeren. Deze sneltest geeft binnen 30 minuten uitsluitsel. Je kan bij een sneltest geen reisdocument laten afgeven waarmee je kan gaan reizen, daarvoor is een PCR test vereist. Voor de uitslag van de sneltest hoef je niet te blijven wachten bij het testcentrum. Je krijgt de uitslag per mail door waardoor je gelijk weer terug naar huis kan gaan na de test. Een sneltest is praktisch wanneer je door milde verkoudheidsklachten niet gelijk naar je werk toe kan gaan. Je weet snel of je thuis moet blijven werken of dat je alsnog naar je school of werkplek toe kan gaan. De sneltest die wordt uitgevoerd bij ons testcentrum in Wageningen wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd en opgeleide verpleegkundige. Op deze manier weet je dus of jouw verkoudheidsklachten bij een verkoudheid of bij het Covid 19 virus horen.

Reizen naar het buitenland

Ga je reizen naar het buitenland, houd er dan rekening mee dat je bij vertrek vanuit Nederland altijd een reisdocument moet kunnen tonen waaruit blijkt dat jij niet besmet bent met het Covid 19 virus. Dat doe je door de PCR test te laten uitvoeren bij onze teststraat in Wageningen. Met het reisdocument wat je meekrijgt kan je veilig reizen. Bij de meeste landen binnen en buiten de Europese Unie is tegenwoordig een dergelijk reisdocument vereist. Houd rekening met de geldigheid van dit document. Vaak mag het maar één tot twee dagen oud zijn. Ga dus niet een week voor je gaat reizen naar onze teststraat toe, maar plan je bezoek een dag of anderhalve dag voor het moment van vertrek. Het reisdocument is gratis, dit in tegenstelling tot dat van andere commerciële teststraten. Een extra reden om voordat je op reis gaat naar onze teststraat te komen.

De uitslag van de PCR test

Aan de uitslag van de PCR test zit een termijn vast. Dat doen we vanwege de nauwkeurigheid van de test. Met name omdat er veel wordt getest in verband met een reis naar het buitenland wordt het reisdocument enkel afgegeven bij deze manier van testen. De uitslag krijg je, bij een test die voor 11:30 is afgenomen, rond 22:00 dezelfde dag. Wil je dus op reis gaan op de dag van de test, dan zal de test voor 11:30 moeten worden afgenomen. Vindt de test na 11:30 plaats dan krijg je pas de volgende dag rond 22:00 de uitslag van de test. Houd hier rekening mee wanneer je met het reisdocument wil gaan reizen. Bij een ad hoc test is het belangrijk dat deze vroeg wordt afgenomen zodat je dezelfde dag nog op reis kan gaan. Denk er ook hier weer aan dat je je niet te vroeg laat testen wanneer je op reis gaat. Een test die een week vooraf is afgenomen zal niet meer geldig zijn wanneer je naar het vliegveld gaat. Ook aan de grens zal men een dergelijk document ongeldig verklaren waardoor jij je opnieuw moet laten testen. Een reis certificaat moet dan ook altijd geldig zijn en voldoen aan de eisen van het land waar jij heen wil gaan reizen.

Prijzen PCR coronatest met Non-COVID verklaring
☝Klik & Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Pijn bij het testen

De meest gestelde vraag is of een PCR test of een sneltest pijnlijk is. Het antwoord hierop valt niet exact te geven. Feit is dat een test doorgaans een onprettig gevoel geeft. Er is echter geen sprake van pijn bij het uitvoeren van de test. Doordat er door ervaren medewerkers wordt getest zal de test niet nodeloos pijnlijk zijn voor jou. Houd er rekening mee, ook bij een kind wat getest moet worden, dat je goed kijkt naar wat er gaat gebeuren. Zeker bij een kind is dit heel belangrijk, je wil immers niet dat jouw kind een trauma overhoudt aan een coronatest.

Hoe gaat het testen in zijn werk

Een PCR test of sneltest voor Covid 19 kan je bij coronatest-ede op de volgende manier aanvragen en laten uitvoeren. Allereerst maak je een afspraak voor de test. Dat doe je online via deze website. Je gaat daarvoor naar de pagina van de locatie in Wageningen. Daar maak je de afspraak via het scherm. Je plant de tijd en de dag van jouw afspraak in. Vervolgens ga je naar de testlocatie toe. Houd er rekening mee dat je niet te ruim voor het afgesproken tijdsvenster aanwezig bent. De test zelf wordt vervolgens door een ervaren medewerker uitgevoerd. Daarbij mag je aanhouden dat de test tussen 5 en 15 minuten duurt. Het gaat daarbij om een test die pijnloos is maar waarbij je even een onaangenaam gevoel ervaart. Als laatste ontvang je de uitslag binnen het gestelde tijdsbestek. Bij een sneltest zal dit binnen 30 minuten zijn, bij een PCR test geldt dat je bij een test voor 11:30 dezelfde dag rond 22:00 de uitslag krijgt. Bij een PCR test krijg je bij een test na 11:30 de volgende dag de uitslag.

Jouw document gelijk in huis

Het reisdocument ontvang je gelijk wanneer je een negatieve uitslag had van de PCR test. Het gaat om een document in het Engels waardoor het internationaal mag worden gebruikt. Hierbij is het belangrijk dat je het document in je handbagage vervoert. Ga je per auto de grens over, zorg er dan voor dat je van alle passagiers een dergelijk document kan overleggen. Alleen op die manier mag je binnen en buiten Europa reizen. Er gelden geen beperkingen voor de personen waarbij de test moet worden afgenomen. Neem je kinderen mee, dan zijn deze niet uitgesloten van de verplichting om een document mee te hebben. Denk eraan dat je voor de terugreis bij een verlopen reis document ook ter plekke weer een nieuwe test moet laten uitvoeren.